Predsjednik Republike Ivo Josipović i suradnici primili u radni posjet bjelovarske ratne veterane


Predsjednika su Hrvatski ratni veterani upoznali sa svojim projektom 'Ratnici u miru', istaknuvši kako u svojim redovima okupljaju hrvatske branitelje, učesnike Domovinskog rata, kao i sudionike 2. svjetskog rata, uza sve one građane kojima je na srcu probitak i napredak Hrvatske uopće. Napose su spomenuli kako je osnovni cilj djelovanja udruge što cjelovitija i učinkovitija psihološka reintegracija članova u sve pore društva, na čijem je tragu prije četiri godine osmišljen  projekt  'Ratnici u miru'.

Predsjednik je izaslanstvo udruge primio u svome uredu na Pantovčaku u četvrtak 28. studenoga, kojom je zgodom od članova udruge bio podaren grbom Vrhovnog zapovjednika izrađenim u drvetu tehnikom duboreza, a za tu ga je priliku izradio član udruge Antun Marčić, te knjigom 'Hrvatske krijesnice', koju je priredio član udruge Damir Horvat Zacskai. Na prijemu su uz predsjednika Josipovića bili i ministar branitelja Predrag Matić, povjerenik predsjednika za branitelje Vinko Kovačić, savjetnik predsjednika za obranu Zlatko Gareljić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Saša Perković i savjetnica Petra Kuga. 

Zaključak su proželi mišlju o tome kako svaki čovjek ima potrebu za radom i dokazivanjem pred svojim obiteljima i zajednicom u kojoj živi ili radi. Upornost u ostvarenju i njegovanju ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo branitelja, koje projekt podržava unazad dvije godine. Ideja za daljnji rad i planova u udruzi ne nedostaje, pa su predsjednika upoznali sa svojim planovima i zatražili podršku u ostvarenju svojih ciljeva. U udruzi smatraju kako je posjeta Uredu predsjednika bila velika čast i dobar poticaj u daljnjem radu i napretku u promicanju udruge i njenih projekata među braniteljima. Izaslanstvo udruge Hrvatski ratni veterani predvodio je predsjednik udruge Nenad Šantalab, a s njim u društvu bili su počasni predsjednik udruge Goran Tudić, dopredsjednik Mirko Lovrić, članovi predsjedništva Denis Majcen, Predrag Kovač, Dražen Hodak, Dražen Sitar i Nedjeljko Mirjanić te glavni urednik časopisa Veterani Damir Horvat Zacskai. /izvor: HRV, foto: Ured Predsjednika RH, Domagoj Opačak /